arculat tervezés

az Ön igényeire szabva

Arculat

Új a cég? Vagy csak az arculat régi? Felesleges is tovább keresni! Bíza ránk nyugodtan vállalata arculatát a logó tervezéstől a teljes kivitelezésig. Ha már van kész arculata, de a grafikai munkákat nem tudja kire bízni. Ebben is segítünk Önnek!

Logó- vagy arculattervezés előtt "személyiséget" kell kapjon egy vállalkozás ahhoz, hogy kommunikációja célcsoportját hitelesen elérje. A cég személyiségének kiderítéséhez a legegyszerűbb az alkalmazottakkal kezdni. Például úgy, hogy a vállalkozás vezetője megkérdezi, ők milyen értékeket tartanak fontosnak a munkájuk során.

Szűkebb értelemben a cég formai megjelenése a céges arculat. Ide tartozik a logó, a színvilág, a formák, a tipográfia. Továbbá minden olyan grafikai elem, ahol ez az arculat megjelenik - névjegykártya, levélpapír, weboldal, brossúra, csomagolás, prezentációs anyagok, kültéri hordozók, stb. Ez tehát az öltözék, a külcsín, a forma.

Tágabb értelemben az arculat a cég kommunikációs tevékenysége, ami összhangban van a cég filozófiájával, értékeivel, hitvallásával, stb. Egyszóval minden olyan tevékenység, ami felelős a szervezet külső (vásárlók, partnerek, befektetők) és belső (alkalmazottak) megítéléséért. Ily módon tehát az arculat képezi a cég hírnevének alapját. Az arculat tulajdonképpen a cég személyisége, a belbecs, a tartalom. És az igazi erő (és pénz) ebben rejlik.

Mivel a tartalomé a főszerep, ezért az arculattervezés a tartalmi kérdések vizsgálatából, tisztázásából indulhat. A tartalmi oldal alatt a vállalat "személyiségét" értjük. Minden olyan tényező ide tartozik, ami hatással van a környezettel kialakított kapcsolatra:

A cég személyiségének kiderítéséhez a legegyszerűbb az alkalmazottakkal kezdni. Például úgy, hogy a vállalkozás vezetője megkérdezi, ők milyen értékeket tartanak fontosnak a munkájuk során. Az nem működik, hogy a cég feje "kitalálja a cég egyéniségét", majd utána ráerőlteti a dolgozókra. Egyszemélyes cég esetében ez könnyebb: csak önvizsgálatot kell tartani.

 Ezen a módon előre meg kell határozni a cég személyiségét és üzenetét, mielőtt még elkezdősne az arculattervezés grafikai oldala. Az egész több lesz, mint a részek összege, vagyis igazán hatásos csak az lehet, ha a kommunikáció tartalmi és formai oldal összhangban van. Nem túlzás azt mondani, hogy ez egyértelműen előrelendíti egy cég sikerét.

 

néhány példa munkáinkból

az Ön arculatára is elkészítjük a látványtervét

Póló nyomtatás

Névjegykártya - igazolvány terv

Látványterv

a megjelenéshez fontos eszközökön megjelenítjük arculatát.

Ajándék kártya